onsdag 7 januari 2015

Blogga från din Smartphone!


Små handhålla digitala enheter som smartphones och datorplattor är ett fantastiskt pedagogiskt verktyg. I och utanför klassrummet blir det enkelt att dokumentera - och om man så vill, publicera direkt till bloggen. 

De handhållan enheterna som vi alltid bär med oss är t.o.m. överlägsen den digitala kameran! Tänk att bara kunna fiska upp handenheten från fickan när du upptäcker en bra elevlösning på en laboration. Skulle du gått iväg för att hämta digitalkameran hade kanske ögonblicket varit förbi. Eller när ni är ute i samhälle natur och gör upptäckter och upplevelser som också de kan vara över på ett ögonblick. I nästa stund har vi dessutom delat dokumentationen trådlöst till annan plats!

De tysta eleverna får en röst
Dels kan målgruppen vara föräldrar men framför allt eleverna själva. Dokumentationen kan elevgruppen tillsammans ta del av storbild och samtala kring. Men innan det gemensamma samtalet kan man ge eleverna tillfälle till tyst reflektion och att skriva ner i sina reflektioner i kommentarfunktionen till aktuellt blogginlägg. Flera forskningsstudier visar att de elever som inte tar verbalt utrymme i klassrummet ges möjlighet att göra sin "röst" hörd genom osynkroniserad kommunikation och i annan uttrycksform. Flera lärare vittnar om tysta elever som tidigare inte har märkts, plötsligt uttrycker både erfarenheter, kunskaper och åsikter.

För att blogga i blogger hämtar du appen Blogger
- för iOS-enheter hos iTunesAppStore
- för Android hos Google Play

Här är några av de vyer som finns i appen för Blogger:

Klicka på bilden för större storlek.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.